Actueel nieuws

RSG ’t Rijks start met implementatie FMIS-Systeem FAME!

Geplaatst op: 09-10-2019

Regionale Scholengemeenschap ’t Rijks uit Bergen op Zoom heeft vorige week akkoord gegeven om te kunnen gaan starten met het implementeren van het School-Basispakket binnen ons FMIS-Systeem FAME! Er zal gestart gaan worden met de implementatie van de module Meldingen.
Begin november zijn de eerste afspraken reeds ingepland voor de aftrap van de implementatie. Men verwacht dat de eerste meldingen medio december middels het FAME-Systeem geregistreerd zullen gaan worden.

FMIS-Systeem FAME nu ook in Frankrijk actief!

Geplaatst op: 25-09-2019

Equens Worldline in Nederland maakt al twintig jaar met volle tevredenheid gebruik van ons FMIS-Systeem FAME en o.a. de module Reserveringen.
Een aantal weken geleden heeft ook de vestiging in Frankrijk (Blois) besloten het FAME-Systeem toe te willen gaan passen binnen haar organisatie. Vorige week heeft op locatie de implementatie plaatsgevonden. In twee dagen tijd zijn, samen met een consultant van FAMAS, de basismodules en de module Meldingen ingericht en hebben de medewerkers instructies gekregen in het werken met het FAME-Systeem.
Inmiddels zijn de eerste meldingen in het FAME-Systeem geregistreerd!

Welkom nieuwe FAME-Gebruiker; Facility Portal Nederland!

Geplaatst op: 04-07-2019

Facility Portal Nederland (FPN), met vestigingen in Roelofarendsveen en Delft heeft per 1 juli de overeenkomst getekend om in de eigen organisatie voor de opdrachtgevers van FPN het FAME-systeem in te zetten. Opdrachtgevers van FPN zijn o.a. Luba/E&A NL, Univé Zuid-Holland, Stichting Pameijer, FCL Marine Agencies, Unie van Waterschappen, Stichting Florente Basisscholen, Stichting Gezond Goverwelle en Stichting DUWO.
De implementatie van het systeem zal, i.v.m. vakantieperiode, medio augustus/september van dit jaar worden uitgevoerd.

Zorgorganisatie Het Hoge Veer kiest voor FAME!

Geplaatst op: 20-06-2019

Na een eerste kennismaking tijdens de vakbeurs Facilitair & Gebouwbeheer gaat ook Zorgorganisatie Het Hoge Veer te Raamsdonksveer FMIS-Systeem FAME inzetten voor het facilitair beheer van de verschillende locaties binnen haar organisatie.
Momenteel is men druk bezig met de afronding van de nieuwbouwlocatie “Het Bastion”. Ook hierbij zal het FAME-Systeem als een belangrijk hulpmiddel gaan fungeren! De werkzaamheden omtrent de implementatie zijn inmiddels in volle gang en verwacht wordt dat medio november FAME in gebruik genomen gaat worden.

Welkom nieuwe FAME-Gebruiker; SMC Consultancy!

Geplaatst op: 10-04-2019

Na een eerste kennismaking tijdens de vakbeurs Facilitair & Gebouwbeheer heeft SMC Consultancy uiteindelijk besloten het FAME-Basispakket binnen het FMIS-Systeem FAME in te willen gaan zetten voor het registreren en beheren van het facilitair beheer voor haar opdrachtgevers.
Begin mei zal er een start worden gemaakt met het inrichten van de Basismodules en de module Meldingen.

Outlook-koppeling reserveringen in FAME!

Geplaatst op: 22-03-2019

Nog steeds zijn er organisaties die buiten een FMIS-Systeem graag de ruimtereserveringen ook in Outlook bij willen houden. Voor die organisaties is er een Outlook-koppeling in FAME beschikbaar waarbij de ruimtereserveringen, welke in beide programma’s worden vastgelegd, automatisch zichtbaar worden gemaakt. Ook de wijzigingen en annuleringen die in beide programma’s worden doorgevoerd, worden automatisch door deze koppeling verwerkt. In de toekomst zullen ook de dienstreserveringen door deze outlook-koppeling worden ondersteund. De koppeling werkt “op de achtergrond” waardoor gebruikers hier geen hinder van zullen ondervinden.

Met de outlook-koppeling is dubbele registratie in beide programma’s vanaf heden dus niet meer nodig!

Heeft u vragen en/of opmerkingen met betrekking tot de outlook-koppeling? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Vernieuwde interface FAME-Portal!

Geplaatst op: 19-03-2019

In de afgelopen maanden hebben onze ontwikkelaars hard gewerkt aan het moderniseren van de FAME Portal-omgeving (Selfservice). Afgelopen week is deze nieuwe versie eindelijk in productie gegaan en de eerste reacties van onze FAME-Gebruikers zijn zeer positief! In deze nieuwe versie is de interface van de FAME-Portal van een nieuw jasje voorzien. Een organisatie kan bij het inrichten van de Portal-omgeving zelf een achtergrond kiezen en het kleur-en taalgebruik instellen. De FAME-Portal is nu moderner, sneller en nóg gebruiksvriendelijker.

Stichting ISNO Yunus Emre kiest voor FMIS FAME!

Geplaatst op: 13-03-2019

Na het eerste contactmoment tijdens de vakbeurs Facilitair & Gebouwbeheer 2019 en daaropvolgend een vervolgafspraak voor een uitgebreide demonstratie van ons FAME-Systeem, heeft Stichting ISNO Yunus Emre besloten FMIS FAME in haar organisatie toe te willen gaan passen.
Begin april gaan zij van start met de implementatie van het FAME School-Basispakket, startend met de inrichting van de Basismodules en de module Meldingen.

Nieuwe functie in FAME; Versturen herinneringen & aanmaningen!

Geplaatst op: 17-01-2019

Medio januari is er weer een nieuwe functie in de module Financieel binnen het FAME-Systeem beschikbaar gekomen; Het kunnen versturen van (meerdere) herinneringen en aanmaningen.

Hierbij worden in deze functie alleen de facturen getoond welke nog (gedeeltelijk) openstaan en dus nog door uw klanten betaald dienen te worden.
Daarnaast heeft u de mogelijkheid om meerdere herinneringen en aanmaningen omtrent een factuur te kunnen versturen. Het FAME-Systeem houdt hierbij uiteraard bij wanneer en hoeveel herinneringen en aanmaningen en per factuur zijn verstuurd.

Ook deze functie levert weer de nodige tijds- en kostenbesparing op!

Gemeente St. Anthonis online met Online Reserveringen!

Geplaatst op: 06-11-2018

Vanaf nu kan iedereen online, middels de FAME-Applicatie Online Reserveringen, een sportaccommodatie huren in de gemeente Sint Anthonis. Wethouder Huub Bellemakers en Marjo Jansen lanceerden maandag 06 november jongstleden, onder het genot van een lekkere taart gesponsord door FAMAS FM Solutions, de webpagina met een druk op de knop. Daarmee is de gemeente Sint Anthonis de eerste gemeente in Nederland die met de applicatie Online Reserveringen aan de slag is gegaan!

Binnen de gemeente Sint Anthonis zijn zes sportaccommodaties;  twee sporthallen en vier sport-/gymzalen. Voortaan kan er dus eenvoudig een sporthal worden gehuurd via www.sintanthonis.nl/sporthal.

Inzicht in uw processen middels de nieuwe Dashboard-functie!

Geplaatst op: 12-10-2018

Met trots hebben wij afgelopen week onze nieuwe Dashboard-functie online mogen zetten. Met deze dashboard-functie heeft een organisatie direct inzicht in het verloop van de processen (intern/extern) welke in de vorm van diverse grafieken en meters getoond kunnen worden.

Een organisatie heeft hierbij de mogelijkheid om diverse overzichten te kunnen laten genereren met betrekking tot bijvoorbeeld:

 • Het aantal geregistreerde meldingen per periode per locatie.
 • Het aantal geregistreerde bezoekers per locatie.
 • Het aantal reserveringen per locatie.
 • Het aantal contracten per contractsoort per locatie.

De Dashboard-functie is per gebruiker te autoriseren, waarbij iedere gebruiker de mogelijkheid heeft om zijn/haar dashboard naar eigen smaak en behoefte in te kunnen richten.

VLS Groep aan de slag met FAME!

Geplaatst op: 25-09-2018

Onlangs heeft VLS Groep besloten om de module Inventarisbeheer binnen het FAME-Systeem toe te willen gaan passen binnen haar organisatie. VLS Groep biedt met haar bedrijfsonderdelen VLS Schoonmaak en VLS Multiservice een compleet pakket facilitaire diensten aan voor de zakelijke markt.

Met behulp van de module Inventarisbeheer wil VLS Groep meer zicht krijgen op haar inventarismiddelen. Op korte termijn zal er een start worden gemaakt met de implementatiewerkzaamheden, waarna de module in gebruik zal worden genomen.

Onderwijsbureau Meppel kiest voor FAME!

Geplaatst op: 16-07-2018

De kogel is door de kerk; Onderwijsbureau Meppel gaat FMIS-Systeem FAME inzetten bij het ondersteunen van het facilitair beheer voor haar schoolbesturen! Zij verzorgen de dienstverlening voor besturen in het primair onderwijs, het voortgezet onderwijs, het speciaal onderwijs, samenwerkingsverbanden Passend Onderwijs PO en VO en organisaties voor kinderopvang.
In de komende weken zal het FAME-Systeem worden ingericht, waarna het voor de eerste schoolbesturen ingezet zal gaan worden.

Quick-view methode in FAME beschikbaar!

Geplaatst op: 25-05-2018

Vanaf heden er een nieuwe functionaliteit in de module Gebouw- en Ruimtebeheer beschikbaar; De Quick-View methode.
Met deze Quick-View methode heeft u de mogelijkheid om eenvoudig én snel de documenten, welke in het gebouwdossier aan de desbetreffende locaties zijn gekoppeld, in te kunnen zien, zonder dat u daarbij het document op de gebruikelijke wijze dient te openen.

Benieuwd naar de Quick-View methode? Klik hier voor een voorbeeld!

Nieuwe gebruikers FAME-APP!

Geplaatst op: 02-05-2018

Sinds de nieuwe versie van onze FAME-APP zijn er steeds meer organisaties die het voordeel inzien van het gebruik van deze APP binnen de organisatie. Eenvoudig een melding maken inclusief het vastleggen van een drietal foto’s, het bijhouden van een melding-logboek en/of het eenvoudig afhandelen van meldingen zijn een aantal mogelijkheden welke het uitvoeren van uw werkzaamheden een stuk eenvoudiger kunnen maken!
In de afgelopen periode hebben de volgende organisaties de FAME-APP met succes in gebruik genomen:

 • Hollandia BV, Krimpen a/d IJssel
 • Stichting Vlietkinderen, Voorburg
 • Junis Kinderopvang, Alphen a/d Rijn
 • Maerlant College, Brielle
 • Stadsbeheer Gemeente Rotterdam

Benieuwd naar de mogelijkheden binnen onze FAME-APP? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Nieuwe versie FAME-APP online!

Geplaatst op: 03-04-2018

In de afgelopen periode hebben onze ontwikkelaars weer hard aan de FAME-APP en hebben hierbij weer een aantal nieuwe functionaliteiten toegevoegd. Onderstaand een overzicht van deze nieuwe functionaliteiten;

 • Integratie met module Inventarisbeheer en barcodescanning; Bij het maken van een melding in de FAME-APP is het vanaf nu mogelijkheid om eenvoudig en snel een inventarismiddel aan de melding toe te kunnen voegen. Op basis van het inventaris- en/of serienummer kan, middels de barcodetoepassing, het inventarismiddel direct worden gescand, waarna deze aan de melding wordt gekoppeld en ook de locatie van het inventarismiddel wordt vermeld.
 • Logboek per melding; In de FAME-APP is het vanaf nu ook mogelijk om het logboek per melding in te kunnen zien en eventueel logactiviteiten aan het logboek toe te kunnen voegen. Een ideaal communicatiemiddel met zowel de melder als de uitvoerende medewerkers!
 • Meldingen naar derden; Vanaf heden is het mogelijk om in de FAME-APP nu ook meldingen direct door te kunnen sturen naar derden.
 • Adresgegevens locaties; De adresgegevens die bij de locaties zijn vastgelegd worden vanaf heden ook in de FAME-APP getoond.
 • Activeren routeplanner; Op basis van de geregistreerde adresgegevens per locatie kan vanuit de FAME-APP direct een routeplanner (Google Maps) worden geactiveerd. Ideaal voor met name de medewerkers in de buitendienst!
 • Automatisch mailbericht; Bij het afhandelen van een melding bestaat er de mogelijkheid om, ter informatie, een automatisch e-mailbericht naar de melder te kunnen sturen.

 

De nieuwe versie van de FAME-APP is vanaf nu te downloaden in de Google Play Store (Android) en Apple APP Store (IOS).
Benieuwd naar de mogelijkheden binnen onze FAME-APP? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Koppeling FMIS FAME en Narrowcasting is een feit!

Geplaatst op: 12-03-2018

Sinds maart operationeel; De koppeling tussen ons FMIS-Systeem FAME en de Narrowcasting-Software van Easyscreen te Amsterdam.
Middels deze koppeling is het mogelijk om gegevens omtrent uw zaalreserveringen/activiteiten op een TV-scherm te kunnen publiceren, eventueel in combinatie met verschillende widgets (bijv. nu.nl, buienrader, flitsmeister etc.) Een ideale en vooral vriendelijke manier om uw bezoekers en/of gebruikers van uw locatie op deze wijze hierover te kunnen informeren.

Wilt u meer informatie ontvangen omtrent bovenstaande koppeling? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op!