Actueel nieuws

Pilot module Voorraadbeheer Centerparcs Port Zélande

Geplaatst op: 04-01-2018

De module Voorraadbeheer gaat Centerparcs Port Zélande ondersteunen bij het beheren van de verschillende (voorraad)artikelen binnen haar organisatie. Eind december is er gestart met een pilot, met de verwachting dat deze module een positieve kostenbesparing teweeg kan gaan brengen binnen de parken in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk.

Vakbeurs Facilitair & Gebouwbeheer 2018

Geplaatst op: 08-12-2017

Op 24, 25 & 26 januari 2018 vindt alweer de twintigste editie plaats van de vakbeurs Facilitair & Gebouwbeheer in de Jaarbeurshallen te Utrecht. Ook tijdens deze editie is FAMAS FM Solutions weer aanwezig.
Wij heten u van harte welkom op onze stand (standnr. D17), waar u wij graag bijpraten over de laatste ontwikkelingen omtrent ons Facilitair Management Informatie Systeem (FMIS) FAME.
Daarnaast zal onze Belgische partner, TeamatWork, ook op onze stand aanwezig zijn om u te kunnen informeren over haar schoonmaakcalculatiesysteem Twic-IT. TWIC-IT is een modulaire webapplicatie om uw schoonmaakbeheer- en organisatie te ondersteunen, te professionaliseren en dagelijks de planning aan- en bij te kunnen sturen.

Wilt u zich gratis aanmelden als bezoeker van de Vakbeurs Facilitair & Gebouwbeheer 2018 in de Jaarbeurs in Utrecht? Schrijft u zich dan nu hier in.

Theater Lux Nijmegen

Geplaatst op: 06-12-2017

Theater Lux te Nijmegen heeft medio december besloten het FAME-Systeem toe te willen gaan passen binnen haar organisatie. Er wordt gestart met het inrichten en implementeren van de basismodules en module Meldingen, gevolgd door onder andere modules Inventaris-, Contract- en Sleutelbeheer.
De eerste stappen in het implementatieproces zijn inmiddels gezet.

Nieuwe functie in FAME; Facturen versturen via e-mail

Geplaatst op: 01-11-2017

Vanaf heden heeft u geen postzegels en onnodig veel briefpapier meer nodig! Het uitprinten en vervolgens uw facturen per post versturen naar uw debiteuren is vanaf nu verleden tijd!
Sinds november hebben we namelijk weer een mooie functionaliteit aan de module Reserveringen binnen ons FAME-Systeem toegevoegd; Het direct kunnen versturen van uw (digitale) facturen per e-mail naar uw debiteuren die betrekking hebben op de module Reserveringen. Een erg handige functie die u enorm veel tijd- en kostenbesparing op gaat leveren!

Wilt u meer informatie omtrent deze nieuwe functionaliteit? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op!

Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Den Haag

Geplaatst op: 16-08-2017

Het Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag heeft vandaag akkoord gegeven voor het implementeren van het FMIS-Systeem FAME en de modules Meldingen en Inventarisbeheer ter ondersteuning van de facilitaire organisatie. Onder andere de uitleenregistratie van verschillende inventaris-artikelen en het registreren van allerlei soorten meldingen gaat straks via FAME verlopen. De eerste stappen in het implementatieproces zijn inmiddels gezet en verwacht wordt dat spoedig de eerste module in gebruik kan worden genomen.

Welkom nieuwe FAME-gebruikers

Geplaatst op: 26-06-2017

Factor-E Dienstverlening

In de afgelopen periode hebben wij weer een aantal schoolorganisaties welkom mogen heten, die het Facilitair Management Informatie Systeem (FMIS) FAME vanaf komend schooljaar toe gaan passen binnen de lesmethode Factor-E Dienstverlening van uitgeverij Edu Actief te Meppel, te weten;

  • Sport College, Utrecht
  • MBO College Lelystad
  • Arcus College, Heerlen

De docenten zullen in de maand augustus middels docententrainingen instructies gaan krijgen in het werken met het FMIS-Systeem FAME.

Wijkcentrum Poelenburcht, Zaandam

Medio mei heeft Wijkcentrum Poelenburcht in Zaandam, onderdeel van Stichting Dock, besloten het FAME-Systeem toe te willen gaan passen binnen haar organisatie. Zij gaan hierbij gebruikmaken van de modules Reserveringen, Financieel en Online Reserveringen voor het beheer van alle geplande activiteiten /reserveringen binnen het wijkcentrum.
De implementatie is inmiddels in volle gang en het streven is om begin juli “live” te gaan.

Facility, Horeca & Travel College, Nieuwegein

Het Facility, Horeca & Travel (FHT) College te Nieuwegein heeft medio juni besloten het School-Basispakket binnen het FAME-Systeem toe te willen gaan passen binnen haar eigen organisatie. De studenten van verschillende opleidingen zullen bij de inrichting en uitvoering van het FAME-Systeem ondersteuning gaan bieden. Aangezien het FHT College het FAME-Systeem al gebruikt binnen de lesmethode Factor-E Dienstverlening, willen zij op deze manier theorie en praktijk nóg beter op elkaar aan laten sluiten.

Online Reserveringen

In de afgelopen periode hebben Gemeente Sint Anthonis en het Algemeen Christelijk Vakverbond (ACV) in België besloten de module Reserveringen uit te breiden met de applicatie Online Reserveringen. Met behulp van deze applicatie gaan zij over enige tijd externe aanvragers de mogelijkheid bieden om via de eigen website zalen en/of ruimtes en eventuele dienstverlening op eenvoudige wijze te kunnen laten reserveren.

API in FAME Beschikbaar

Geplaatst op: 23-06-2017

Medio juni is er een API beschikbaar gekomen waarmee u vanuit het FAME-Systeem de mogelijkheid kunt bieden om informatie omtrent uw reserveringen/activiteiten op uw eigen website te kunnen laten tonen. Het activiteitenoverzicht stelt u hierbij zelf samen door per reservering/activiteit aan te geven of deze op uw website mag worden getoond. De lay-out van het activiteitenoverzicht op uw eigen website kunt u eveneens naar eigen smaak inrichten. Een mooi communicatiemiddel waarmee u externen kunt informeren omtrent de georganiseerde activiteiten binnen uw organisatie!

Wilt u meer informatie ontvangen omtrent bovenstaande toepassing? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op!

ROC Friese Poort start met FAME binnen lesmethode Factor-E Dienstverlening.

Geplaatst op: 09-05-2017

ROC Friese Poort gaat vanaf komend schooljaar het FMIS-Systeem FAME toepassen in combinatie met de MBO-lesmethode Factor-E Dienstverlening van uitgeverij Edu’Actief. Studenten gaan hierbij middels diverse FMIS-Opdrachten kennismaken met een FMIS-Systeem en ons FAME-Systeem.
Wederom een mooi resultaat van een unieke samenwerking tussen uitgeverij Edu’Actief en FAMAS FM Solutions!

Hollandia Corporate kiest voor FMIS-Systeem FAME.

Geplaatst op: 03-04-2017

Eind maart hebben wij Hollandia Corporate uit Krimpen a/d IJssel welkom mogen heten als nieuwe FAME-gebruiker. Hollandia Corporate levert wereldwijd diverse producten en services op het gebied van staalbouw.
Binnen het FAME-Systeem heeft Hollandia Corporate ervoor gekozen de modules Contractbeheer, Meldingen en MeerJarenOnderhoud (MJOP) toe te willen gaan passen. De eerste afspraken omtrent het implementatieproces zijn inmiddels gemaakt en verwacht wordt dat op korte termijn de eerste module in gebruik genomen kan gaan worden.

Marktonderzoek “FMIS Vendor Landscape 2017”

Geplaatst op: 31-03-2017

Sinds 2012 is er geen structureel onderzoek meer uitgevoerd naar het landschap aan FMIS-Systemen in de Benelux.
eQure & Care heeft in samenwerking met diverse partners en organisaties (waaronder FAMAS FM Solutions) het marktonderzoek “FMIS Vendor Landscape 2017” uitgevoerd. Tijdens dit marktonderzoek is onderzoek gedaan naar onder andere de toegevoegde waarde van een FMIS-Systeem en zijn de verschillende functionaliteiten en ingrediënten van een aantal FMIS-Systemen (waaronder het FAME-Systeem) uitgelicht. Naar aanleiding van het marktonderzoek is vervolgens een onderzoeksrapport opgesteld, welke voor iedereen gratis inzichtelijk en beschikbaar is gemaakt.

Benieuwd naar het marktonderzoek “FMIS Vendor Landscape 2017? Vraag hier gratis het onderzoeksrapport aan!

Nieuw in FAME; Het uitlenen van (inventaris)middelen.

Geplaatst op: 20-02-2017

Nieuwe functionaliteit binnen de module Inventarisbeheer in het FAME-Systeem beschikbaar; Het uitlenen van (inventaris)middelen.

Per inventarisstuk heeft u de mogelijkheid aan te geven of en hoeveel exemplaren er van het inventarisstuk kunnen worden uitgeleend. Vervolgens biedt de nieuwe “uitleen-toepassing” u de mogelijkheid om eenvoudig en snel één of meerdere inventarisstukken uit te kunnen lenen aan een medewerker. Bij het uitlenen van de inventarisstukken wordt uiteraard rekening gehouden met de beschikbare middelen op de aangegeven data.
De registratie van het retour innemen van de (inventaris)middelen behoort vanzelfsprekend tot de standaard onderdelen binnen deze toepassing.

FAMAS coördineert doorontwikkeling TWIC-it.

Geplaatst op: 09-01-2017

Sinds een aantal jaren heeft onze Belgische partner, Team at Work, haar schoonmaakapplicatie TWIC-it op de Belgische markt. TWIC-it is een modulaire webapplicatie die door Team at Work is ontwikkeld om uw schoonmaakbeheer en -organisatie te ondersteunen, te professionaliseren en dag-dagelijks aan en bij te sturen. TWIC-it bestaat uit een drietal modules; Calculatie, DKS-Kwaliteitsopvolging & Beheer en Planning & Taakroostering.
In december 2016 heeft Team at Work FAMAS FM Solutions de opdracht gegeven de doorontwikkeling van de TWIC-it -applicatie te coördineren. De doorontwikkeling van de applicatie wordt hierbij uitgevoerd door “onze” ontwikkelaars, welke in de afgelopen weken hard hebben gewerkt om een aantal nieuwe toevoegingen en aanpassingen in de TWIC-it-applicatie op te kunnen leveren.