Actueel nieuws

Koppeling FMIS FAME en Narrowcasting is een feit!

Geplaatst op: 12-03-2018

Sinds maart operationeel; De koppeling tussen ons FMIS-Systeem FAME en de Narrowcasting-Software van Easyscreen te Amsterdam.
Middels deze koppeling is het mogelijk om gegevens omtrent uw zaalreserveringen/activiteiten op een TV-scherm te kunnen publiceren, eventueel in combinatie met verschillende widgets (bijv. nu.nl, buienrader, flitsmeister etc.) Een ideale en vooral vriendelijke manier om uw bezoekers en/of gebruikers van uw locatie op deze wijze hierover te kunnen informeren.

Wilt u meer informatie ontvangen omtrent bovenstaande koppeling? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op!

VAKBEURS POF – PLATFORM ONDERWIJS FACILITAIR

Geplaatst op: 09-03-2018

Op 24 & 25 april aanstaande vindt de eerste editie plaats van de beurs POF – Platform Onderwijs Facilitair in de evenementenhallen Hart van Holland te Nijkerk.
Tijdens deze twee vakdagen komen alle ingrediënten voor het facilitair beheer van onderwijsinstellingen aan bod. De POF vakbeurs richt zich uitsluitend op beslissers (managers, directies en besturen) in het Primair en Voortgezet Onderwijs, het MBO, HBO en WO.
Ook FAMAS FM Solutions zal tijdens deze twee vakdagen met een stand (standnr. 02.114) aanwezig zijn, waar wij u graag informeren omtrent ons webbased Facilitair Management Informatie Systeem FAME.

Wilt u de beurs gaan bezoeken? U kunt zich hier kosteloos voorregistreren als bezoeker.

Pilot module Voorraadbeheer Centerparcs Port Zélande

Geplaatst op: 04-01-2018

De module Voorraadbeheer gaat Centerparcs Port Zélande ondersteunen bij het beheren van de verschillende (voorraad)artikelen binnen haar organisatie. Eind december is er gestart met een pilot, met de verwachting dat deze module een positieve kostenbesparing teweeg kan gaan brengen binnen de parken in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk.

Theater Lux Nijmegen

Geplaatst op: 06-12-2017

Theater Lux te Nijmegen heeft medio december besloten het FAME-Systeem toe te willen gaan passen binnen haar organisatie. Er wordt gestart met het inrichten en implementeren van de basismodules en module Meldingen, gevolgd door onder andere modules Inventaris-, Contract- en Sleutelbeheer.
De eerste stappen in het implementatieproces zijn inmiddels gezet.

Nieuwe functie in FAME; Facturen versturen via e-mail

Geplaatst op: 01-11-2017

Vanaf heden heeft u geen postzegels en onnodig veel briefpapier meer nodig! Het uitprinten en vervolgens uw facturen per post versturen naar uw debiteuren is vanaf nu verleden tijd!
Sinds november hebben we namelijk weer een mooie functionaliteit aan de module Reserveringen binnen ons FAME-Systeem toegevoegd; Het direct kunnen versturen van uw (digitale) facturen per e-mail naar uw debiteuren die betrekking hebben op de module Reserveringen. Een erg handige functie die u enorm veel tijd- en kostenbesparing op gaat leveren!

Wilt u meer informatie omtrent deze nieuwe functionaliteit? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op!

Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Den Haag

Geplaatst op: 16-08-2017

Het Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag heeft vandaag akkoord gegeven voor het implementeren van het FMIS-Systeem FAME en de modules Meldingen en Inventarisbeheer ter ondersteuning van de facilitaire organisatie. Onder andere de uitleenregistratie van verschillende inventaris-artikelen en het registreren van allerlei soorten meldingen gaat straks via FAME verlopen. De eerste stappen in het implementatieproces zijn inmiddels gezet en verwacht wordt dat spoedig de eerste module in gebruik kan worden genomen.

Welkom nieuwe FAME-gebruikers

Geplaatst op: 26-06-2017

Factor-E Dienstverlening

In de afgelopen periode hebben wij weer een aantal schoolorganisaties welkom mogen heten, die het Facilitair Management Informatie Systeem (FMIS) FAME vanaf komend schooljaar toe gaan passen binnen de lesmethode Factor-E Dienstverlening van uitgeverij Edu Actief te Meppel, te weten;

  • Sport College, Utrecht
  • MBO College Lelystad
  • Arcus College, Heerlen

De docenten zullen in de maand augustus middels docententrainingen instructies gaan krijgen in het werken met het FMIS-Systeem FAME.

Wijkcentrum Poelenburcht, Zaandam

Medio mei heeft Wijkcentrum Poelenburcht in Zaandam, onderdeel van Stichting Dock, besloten het FAME-Systeem toe te willen gaan passen binnen haar organisatie. Zij gaan hierbij gebruikmaken van de modules Reserveringen, Financieel en Online Reserveringen voor het beheer van alle geplande activiteiten /reserveringen binnen het wijkcentrum.
De implementatie is inmiddels in volle gang en het streven is om begin juli “live” te gaan.

Facility, Horeca & Travel College, Nieuwegein

Het Facility, Horeca & Travel (FHT) College te Nieuwegein heeft medio juni besloten het School-Basispakket binnen het FAME-Systeem toe te willen gaan passen binnen haar eigen organisatie. De studenten van verschillende opleidingen zullen bij de inrichting en uitvoering van het FAME-Systeem ondersteuning gaan bieden. Aangezien het FHT College het FAME-Systeem al gebruikt binnen de lesmethode Factor-E Dienstverlening, willen zij op deze manier theorie en praktijk nóg beter op elkaar aan laten sluiten.

Online Reserveringen

In de afgelopen periode hebben Gemeente Sint Anthonis en het Algemeen Christelijk Vakverbond (ACV) in België besloten de module Reserveringen uit te breiden met de applicatie Online Reserveringen. Met behulp van deze applicatie gaan zij over enige tijd externe aanvragers de mogelijkheid bieden om via de eigen website zalen en/of ruimtes en eventuele dienstverlening op eenvoudige wijze te kunnen laten reserveren.

API in FAME Beschikbaar

Geplaatst op: 23-06-2017

Medio juni is er een API beschikbaar gekomen waarmee u vanuit het FAME-Systeem de mogelijkheid kunt bieden om informatie omtrent uw reserveringen/activiteiten op uw eigen website te kunnen laten tonen. Het activiteitenoverzicht stelt u hierbij zelf samen door per reservering/activiteit aan te geven of deze op uw website mag worden getoond. De lay-out van het activiteitenoverzicht op uw eigen website kunt u eveneens naar eigen smaak inrichten. Een mooi communicatiemiddel waarmee u externen kunt informeren omtrent de georganiseerde activiteiten binnen uw organisatie!

Wilt u meer informatie ontvangen omtrent bovenstaande toepassing? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op!

ROC Friese Poort start met FAME binnen lesmethode Factor-E Dienstverlening.

Geplaatst op: 09-05-2017

ROC Friese Poort gaat vanaf komend schooljaar het FMIS-Systeem FAME toepassen in combinatie met de MBO-lesmethode Factor-E Dienstverlening van uitgeverij Edu’Actief. Studenten gaan hierbij middels diverse FMIS-Opdrachten kennismaken met een FMIS-Systeem en ons FAME-Systeem.
Wederom een mooi resultaat van een unieke samenwerking tussen uitgeverij Edu’Actief en FAMAS FM Solutions!

Hollandia Corporate kiest voor FMIS-Systeem FAME.

Geplaatst op: 03-04-2017

Eind maart hebben wij Hollandia Corporate uit Krimpen a/d IJssel welkom mogen heten als nieuwe FAME-gebruiker. Hollandia Corporate levert wereldwijd diverse producten en services op het gebied van staalbouw.
Binnen het FAME-Systeem heeft Hollandia Corporate ervoor gekozen de modules Contractbeheer, Meldingen en MeerJarenOnderhoud (MJOP) toe te willen gaan passen. De eerste afspraken omtrent het implementatieproces zijn inmiddels gemaakt en verwacht wordt dat op korte termijn de eerste module in gebruik genomen kan gaan worden.