Actueel nieuws

Vakbeurs Facilitair & Gebouwbeheer 2019

Geplaatst op: 07-12-2018

Op 23, 24 & 25 januari aanstaande vindt alweer de 21ste editie plaats van de vakbeurs Facilitair & Gebouwbeheer in de Jaarbeurshallen te Utrecht.
Uiteraard is ook FAMAS FM Solutions dit jaar weer met een stand (hal 11, standnr. D20) aanwezig, waar wij u, onder het genot van een kop koffie, graag bijpraten over de laatste ontwikkelingen omtrent ons Facilitair Management Informatie Systeem (FMIS) FAME.

Tevens zal ook de Brink Groep op onze stand aanwezig zijn om u te kunnen informeren over het Integraal Bouw Informatie Systeem IBIS-Main.

Wilt u zich via FAMAS FM Solutions kosteloos voorregistreren voor uw beursbezoek? Klik dan hier!

Gemeente St. Anthonis online met Online Reserveringen!

Geplaatst op: 06-11-2018

Vanaf nu kan iedereen online, middels de FAME-Applicatie Online Reserveringen, een sportaccommodatie huren in de gemeente Sint Anthonis. Wethouder Huub Bellemakers en Marjo Jansen lanceerden maandag 06 november jongstleden, onder het genot van een lekkere taart gesponsord door FAMAS FM Solutions, de webpagina met een druk op de knop. Daarmee is de gemeente Sint Anthonis de eerste gemeente in Nederland die met de applicatie Online Reserveringen aan de slag is gegaan!

Binnen de gemeente Sint Anthonis zijn zes sportaccommodaties;  twee sporthallen en vier sport-/gymzalen. Voortaan kan er dus eenvoudig een sporthal worden gehuurd via www.sintanthonis.nl/sporthal.

Inzicht in uw processen middels de nieuwe Dashboard-functie!

Geplaatst op: 12-10-2018

Met trots hebben wij afgelopen week onze nieuwe Dashboard-functie online mogen zetten. Met deze dashboard-functie heeft een organisatie direct inzicht in het verloop van de processen (intern/extern) welke in de vorm van diverse grafieken en meters getoond kunnen worden.

Een organisatie heeft hierbij de mogelijkheid om diverse overzichten te kunnen laten genereren met betrekking tot bijvoorbeeld:

 • Het aantal geregistreerde meldingen per periode per locatie.
 • Het aantal geregistreerde bezoekers per locatie.
 • Het aantal reserveringen per locatie.
 • Het aantal contracten per contractsoort per locatie.

De Dashboard-functie is per gebruiker te autoriseren, waarbij iedere gebruiker de mogelijkheid heeft om zijn/haar dashboard naar eigen smaak en behoefte in te kunnen richten.

VLS Groep aan de slag met FAME!

Geplaatst op: 25-09-2018

Onlangs heeft VLS Groep besloten om de module Inventarisbeheer binnen het FAME-Systeem toe te willen gaan passen binnen haar organisatie. VLS Groep biedt met haar bedrijfsonderdelen VLS Schoonmaak en VLS Multiservice een compleet pakket facilitaire diensten aan voor de zakelijke markt.

Met behulp van de module Inventarisbeheer wil VLS Groep meer zicht krijgen op haar inventarismiddelen. Op korte termijn zal er een start worden gemaakt met de implementatiewerkzaamheden, waarna de module in gebruik zal worden genomen.

Vernieuwde interface FAME!

Geplaatst op: 03-09-2018

In de afgelopen weken hebben onze ontwikkelaars hard gewerkt aan het vernieuwen van de interface van het FAME-Systeem. Begin september is er een nieuwe versie beschikbaar gekomen waarin de vernieuwde interface wordt toegepast. Met name de opbouw van de menustructuur is compleet vernieuwd en wordt vanaf heden op een andere, nóg gebruiksvriendelijke wijze weergegeven. Een organisatie heeft hierbij de mogelijkheid om zelf haar eigen menustructuur te kunnen definiëren.

Binnenkort wordt er ook een nieuwe toepassing aan het FAME-Systeem toegevoegd; De Dashboard-functie. Houdt hiervoor onze website en/of onze social media-kanalen in de gaten!

Onderwijsbureau Meppel kiest voor FAME!

Geplaatst op: 16-07-2018

De kogel is door de kerk; Onderwijsbureau Meppel gaat FMIS-Systeem FAME inzetten bij het ondersteunen van het facilitair beheer voor haar schoolbesturen! Zij verzorgen de dienstverlening voor besturen in het primair onderwijs, het voortgezet onderwijs, het speciaal onderwijs, samenwerkingsverbanden Passend Onderwijs PO en VO en organisaties voor kinderopvang.
In de komende weken zal het FAME-Systeem worden ingericht, waarna het voor de eerste schoolbesturen ingezet zal gaan worden.

Quick-view methode in FAME beschikbaar!

Geplaatst op: 25-05-2018

Vanaf heden er een nieuwe functionaliteit in de module Gebouw- en Ruimtebeheer beschikbaar; De Quick-View methode.
Met deze Quick-View methode heeft u de mogelijkheid om eenvoudig én snel de documenten, welke in het gebouwdossier aan de desbetreffende locaties zijn gekoppeld, in te kunnen zien, zonder dat u daarbij het document op de gebruikelijke wijze dient te openen.

Benieuwd naar de Quick-View methode? Klik hier voor een voorbeeld!

Nieuwe gebruikers FAME-APP!

Geplaatst op: 02-05-2018

Sinds de nieuwe versie van onze FAME-APP zijn er steeds meer organisaties die het voordeel inzien van het gebruik van deze APP binnen de organisatie. Eenvoudig een melding maken inclusief het vastleggen van een drietal foto’s, het bijhouden van een melding-logboek en/of het eenvoudig afhandelen van meldingen zijn een aantal mogelijkheden welke het uitvoeren van uw werkzaamheden een stuk eenvoudiger kunnen maken!
In de afgelopen periode hebben de volgende organisaties de FAME-APP met succes in gebruik genomen:

 • Hollandia BV, Krimpen a/d IJssel
 • Stichting Vlietkinderen, Voorburg
 • Junis Kinderopvang, Alphen a/d Rijn
 • Maerlant College, Brielle
 • Stadsbeheer Gemeente Rotterdam

Benieuwd naar de mogelijkheden binnen onze FAME-APP? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Nieuwe versie FAME-APP online!

Geplaatst op: 03-04-2018

In de afgelopen periode hebben onze ontwikkelaars weer hard aan de FAME-APP en hebben hierbij weer een aantal nieuwe functionaliteiten toegevoegd. Onderstaand een overzicht van deze nieuwe functionaliteiten;

 • Integratie met module Inventarisbeheer en barcodescanning; Bij het maken van een melding in de FAME-APP is het vanaf nu mogelijkheid om eenvoudig en snel een inventarismiddel aan de melding toe te kunnen voegen. Op basis van het inventaris- en/of serienummer kan, middels de barcodetoepassing, het inventarismiddel direct worden gescand, waarna deze aan de melding wordt gekoppeld en ook de locatie van het inventarismiddel wordt vermeld.
 • Logboek per melding; In de FAME-APP is het vanaf nu ook mogelijk om het logboek per melding in te kunnen zien en eventueel logactiviteiten aan het logboek toe te kunnen voegen. Een ideaal communicatiemiddel met zowel de melder als de uitvoerende medewerkers!
 • Meldingen naar derden; Vanaf heden is het mogelijk om in de FAME-APP nu ook meldingen direct door te kunnen sturen naar derden.
 • Adresgegevens locaties; De adresgegevens die bij de locaties zijn vastgelegd worden vanaf heden ook in de FAME-APP getoond.
 • Activeren routeplanner; Op basis van de geregistreerde adresgegevens per locatie kan vanuit de FAME-APP direct een routeplanner (Google Maps) worden geactiveerd. Ideaal voor met name de medewerkers in de buitendienst!
 • Automatisch mailbericht; Bij het afhandelen van een melding bestaat er de mogelijkheid om, ter informatie, een automatisch e-mailbericht naar de melder te kunnen sturen.

 

De nieuwe versie van de FAME-APP is vanaf nu te downloaden in de Google Play Store (Android) en Apple APP Store (IOS).
Benieuwd naar de mogelijkheden binnen onze FAME-APP? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Koppeling FMIS FAME en Narrowcasting is een feit!

Geplaatst op: 12-03-2018

Sinds maart operationeel; De koppeling tussen ons FMIS-Systeem FAME en de Narrowcasting-Software van Easyscreen te Amsterdam.
Middels deze koppeling is het mogelijk om gegevens omtrent uw zaalreserveringen/activiteiten op een TV-scherm te kunnen publiceren, eventueel in combinatie met verschillende widgets (bijv. nu.nl, buienrader, flitsmeister etc.) Een ideale en vooral vriendelijke manier om uw bezoekers en/of gebruikers van uw locatie op deze wijze hierover te kunnen informeren.

Wilt u meer informatie ontvangen omtrent bovenstaande koppeling? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op!

Pilot module Voorraadbeheer Centerparcs Port Zélande

Geplaatst op: 04-01-2018

De module Voorraadbeheer gaat Centerparcs Port Zélande ondersteunen bij het beheren van de verschillende (voorraad)artikelen binnen haar organisatie. Eind december is er gestart met een pilot, met de verwachting dat deze module een positieve kostenbesparing teweeg kan gaan brengen binnen de parken in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk.

Theater Lux Nijmegen

Geplaatst op: 06-12-2017

Theater Lux te Nijmegen heeft medio december besloten het FAME-Systeem toe te willen gaan passen binnen haar organisatie. Er wordt gestart met het inrichten en implementeren van de basismodules en module Meldingen, gevolgd door onder andere modules Inventaris-, Contract- en Sleutelbeheer.
De eerste stappen in het implementatieproces zijn inmiddels gezet.

Nieuwe functie in FAME; Facturen versturen via e-mail

Geplaatst op: 01-11-2017

Vanaf heden heeft u geen postzegels en onnodig veel briefpapier meer nodig! Het uitprinten en vervolgens uw facturen per post versturen naar uw debiteuren is vanaf nu verleden tijd!
Sinds november hebben we namelijk weer een mooie functionaliteit aan de module Reserveringen binnen ons FAME-Systeem toegevoegd; Het direct kunnen versturen van uw (digitale) facturen per e-mail naar uw debiteuren die betrekking hebben op de module Reserveringen. Een erg handige functie die u enorm veel tijd- en kostenbesparing op gaat leveren!

Wilt u meer informatie omtrent deze nieuwe functionaliteit? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op!

Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Den Haag

Geplaatst op: 16-08-2017

Het Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag heeft vandaag akkoord gegeven voor het implementeren van het FMIS-Systeem FAME en de modules Meldingen en Inventarisbeheer ter ondersteuning van de facilitaire organisatie. Onder andere de uitleenregistratie van verschillende inventaris-artikelen en het registreren van allerlei soorten meldingen gaat straks via FAME verlopen. De eerste stappen in het implementatieproces zijn inmiddels gezet en verwacht wordt dat spoedig de eerste module in gebruik kan worden genomen.