Actueel nieuws

Nieuwe toepassingen FAME-Portal beschikbaar!

Geplaatst op: 02-04-2020

Ondanks alle Corona-perikelen ontwikkelen wij gewoon door aan ons FAME-Systeem. Onze ontwikkelaars hebben de afgelopen weken hard gewerkt aan de volgende twee nieuwe functionaliteiten die vanaf heden in het FAME-Systeem beschikbaar zijn;

  • Mobile Responsive; De FAME-Portal is “Mobile Responsive” gemaakt en wordt daarmee nóg flexibeler inzetbaar. Of u nu met een Smartphone, laptop of tablet de FAME-Portal wilt bereiken, met alle opties is het nu mogelijk.
  • Nieuwe inlog-methode beschikbaar voor de FAME-Portal; Inloggen middels een QR-Code. Vanaf heden is het mogelijk om middels het scannen van een QR-Code de FAME-Portal te kunnen bereiken, waarna direct (automatische) ingelogd kan worden. Hiermee wordt het benaderen van de FAME-Portal nóg eenvoudiger gemaakt.

Wilt u meer weten omtrent bovenstaande toepassingen? Onze medewerkers vertellen u er graag meer over!

Welkom nieuwe FAME-Gebruiker; Pelican Rouge Coffee

Geplaatst op: 18-03-2020

Na een eerste kennismaking tijdens de vakbeurs Facilitair & Gebouwbeheer 2020 heeft Pelican Rouge Coffee uiteindelijk besloten het FMIS-Systeem FAME en de modules Meldingen, Meterstanden en Sleutelbeheer toe te willen gaan passen binnen haar organisatie.

Pelican Rouge Coffee is met haar kantoor gevestigd in Dordrecht en biedt diverse soorten producten en services aan op het gebied van koffie. Daarnaast leveren zij haar producten wereldwijd in meer dan 65 landen.

In de komende weken zal er een start worden gemaakt met de implementatiewerkzaamheden voor de module Meldingen.


Wij wensen Pelican Rouge Coffee veel succes met de implementatie van het FAME-Systeem!

Welkom nieuwe FAME-Gebruiker; SKO Flevoland en Veluwe !

Geplaatst op: 09-03-2020

Medio maart heeft SKO Flevoland en Veluwe, in samenwerking met Onderwijsbureau Meppel, de opdracht gegeven het FMIS-Systeem FAME en het School-Basispakket in te willen gaan zetten binnen haar organisatie.

Onder de scholengroep vallen 28 scholen voor primair basisonderwijs. Ze liggen verspreid over Almere (11), Lelystad (5), Dronten (3), Biddinghuizen, Swifterbant, Elburg, ’t Harde, Harderwijk (3), Nunspeet en Putten.

Er zal worden gestart met het implementeren van de module Meldingen waarmee men de verschillende soorten klachten, storingen en aanvragen gaat registreren, beheren en bewaken. Verwacht wordt dat in de komende weken de module zal worden ingericht en deze op korte termijn in productie zal worden genomen.

Wij wensen SKO Flevoland en Veluwe en het Onderwijsbureau Meppel veel succes met de implementatie van het FAME-Systeem!

Samenwerking met Vechstreek en Venen verlengd!

Geplaatst op: 05-02-2020

Met trots kunnen wij mededelen dat scholengemeenschap Vechstreek en Venen, in samenwerking met Bouwkundig Advies- en Tekenbureau Evert Woltjes, heeft besloten het contract voor het gebruik van het FAME-Systeem met twee jaar te verlengen.

Bouwkundig Advies- en Tekenbureau Evert Woltjes zorgt er in opdracht van Vechtstreek en Venen voor dat alle facilitaire werkzaamheden voor de diverse scholen, middels het FAME-Systeem, op eenduidige wijze worden geregistreerd en de voortgang hiervan wordt bewaakt.

In de komende weken zal er worden geïnventariseerd waar er voor zowel Vechstreek en Venen als Evert Woltjes nóg meer voordelen te behalen zijn met het optimaal inzetten van het FAME-Systeem.

Welkom nieuwe FAME-Gebruiker; Kinderopvangorganisatie De Kleine Wereld!

Geplaatst op: 23-01-2020

Eind januari hebben wij weer een nieuwe FAME-Gebruiker welkom mogen heten; BSO – Kinderopvangorganisatie De Kleine Wereld te Amsterdam.

De Kleine Wereld biedt verschillende vormen van kinder- en buitenschoolse opvang aan en is georganiseerd vanuit 25-tal vestigingen in Amsterdam en Gouda. Om de facilitaire werkzaamheden voor deze locaties zo goed mogelijk te coördineren en beheren hebben zij besloten het FMIS-Systeem FAME en het FAME-Basispakket in te willen gaan zetten binnen haar organisatie.

Inmiddels zijn de eerste afspraken omtrent de implementatie gepland en verwacht wordt dat op korte termijn de module Meldingen ingezet zal gaan worden.

Wij wensen De Kleine Wereld veel succes met de implementatie van het FAME-Systeem!

SMO Helmond aan de slag met FAME!

Geplaatst op: 22-01-2020

Begin januari heeft Stichting Maatschappelijke Opvang (SMO) Helmond het startschot gegeven om het FAME-Basispakket binnen het FMIS-Systeem FAME in te willen gaan zetten in haar organisatie.
SMO Helmond biedt  over verschillende locaties maatschappelijke opvang zoals thuislozenzorg, sociale activering, crisisopvang en vrouwenopvang in Helmond en de Peelregio.

Begin februari zal er een start worden gemaakt met de implementatiewerkzaamheden voor de Basismodule en de module Meldingen.

Wij heten SMO Helmond van harte welkom als nieuwe FAME-Gebruiker en wensen de organisatie veel succes met de implementatie!

Vakbeurs Facilitair & Gebouwbeheer 2020

Geplaatst op: 13-12-2019

Op 29, 30 & 31 januari aanstaande vindt er weer een editie plaats van de vakbeurs Facilitair & Gebouwbeheer in de Jaarbeurshallen te Utrecht.

Uiteraard zijn wij ook tijdens deze editie weer met een stand (hal 1, standnr. E18) aanwezig, waar wij u, onder het genot van een kop koffie, graag bijpraten over de laatste ontwikkelingen omtrent ons Facilitair Management Informatie Systeem (FMIS) FAME.

Tevens zal de Brink Groep op onze stand aanwezig zijn om u te kunnen informeren over het Integraal Bouw Informatie Systeem IBIS-Main en de koppeling met ons FMIS-Systeem FAME.

Middels deze weblink kunt u zich via FAMAS FM Solutions kosteloos voorregistreren voor uw beursbezoek aan de vakbeurs Facilitair & Gebouwbeheer 2020.

Wij heten u van harte welkom op onze stand tijdens de vakbeurs Facilitair & Gebouwbeheer!

FAMAS sponsort Alpe d’HuZes 2020

Geplaatst op: 11-11-2019

Onlangs heeft FAMAS FM Solutions een financieel steentje bijgedragen aan de sponsoring van Rosanne en Else tijdens het evenement Alpe d’HuZes 2020. Rosanne en Else gaan hierbij de uitdaging aan om de berg Alpe d’Huez twee keer te gaan beklimmen.
Alpe d’HuZes is een uniek sportief evenement waarbij zoveel mogelijk geld wordt ingezameld voor onderzoek naar kanker en naar verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker. Op één dag beklimmen 5000 deelnemers fietsend, hardlopend, of wandelend maximaal zes keer de Alpe d’Huez, onder het motto ‘opgeven is geen optie’.

Namens alle medewerkers van FAMAS FM Solutions wensen wij Rosanne en Else veel succes met deze mooie uitdaging!

Wilt u Rosanne, Else en het evenement Alpe d’HuZes ook steunen middels een vrijblijvende donatie? Klik dan hier!

FAME Add-in voor Outlook beschikbaar!

Geplaatst op: 07-11-2019

In de afgelopen weken hebben onze ontwikkelaars hard gewerkt aan de ontwikkeling van een FAME Add-in voor Outlook. Met trots kunnen wij u mededelen dat deze Add-in in de afgelopen week in productie is genomen!
Met deze Add-in kunt u uw FAME-Gebruikers de mogelijkheid bieden om op eenvoudige wijze meldingen te kunnen registreren via Outlook. Ook hierbij wordt gebruik gemaakt van de meldingcatalogus en het locatiebestand welke in FAME zijn vastgelegd.
Een voorwaarde voor het installeren van deze toepassing is dat de medewerkers (met het e-mailadres) vooraf zijn geregistreerd in het FAME-Systeem.

RSG ’t Rijks start met implementatie FMIS-Systeem FAME!

Geplaatst op: 09-10-2019

Regionale Scholengemeenschap ’t Rijks uit Bergen op Zoom heeft vorige week akkoord gegeven om te kunnen gaan starten met het implementeren van het School-Basispakket binnen ons FMIS-Systeem FAME! Er zal gestart gaan worden met de implementatie van de module Meldingen.
Begin november zijn de eerste afspraken reeds ingepland voor de aftrap van de implementatie. Men verwacht dat de eerste meldingen medio december middels het FAME-Systeem geregistreerd zullen gaan worden.

FMIS-Systeem FAME nu ook in Frankrijk actief!

Geplaatst op: 25-09-2019

Equens Worldline in Nederland maakt al twintig jaar met volle tevredenheid gebruik van ons FMIS-Systeem FAME en o.a. de module Reserveringen.
Een aantal weken geleden heeft ook de vestiging in Frankrijk (Blois) besloten het FAME-Systeem toe te willen gaan passen binnen haar organisatie. Vorige week heeft op locatie de implementatie plaatsgevonden. In twee dagen tijd zijn, samen met een consultant van FAMAS, de basismodules en de module Meldingen ingericht en hebben de medewerkers instructies gekregen in het werken met het FAME-Systeem.
Inmiddels zijn de eerste meldingen in het FAME-Systeem geregistreerd!

Welkom nieuwe FAME-Gebruiker; Facility Portal Nederland!

Geplaatst op: 04-07-2019

Facility Portal Nederland (FPN), met vestigingen in Roelofarendsveen en Delft heeft per 1 juli de overeenkomst getekend om in de eigen organisatie voor de opdrachtgevers van FPN het FAME-systeem in te zetten. Opdrachtgevers van FPN zijn o.a. Luba/E&A NL, Univé Zuid-Holland, Stichting Pameijer, FCL Marine Agencies, Unie van Waterschappen, Stichting Florente Basisscholen, Stichting Gezond Goverwelle en Stichting DUWO.
De implementatie van het systeem zal, i.v.m. vakantieperiode, medio augustus/september van dit jaar worden uitgevoerd.

Zorgorganisatie Het Hoge Veer kiest voor FAME!

Geplaatst op: 20-06-2019

Na een eerste kennismaking tijdens de vakbeurs Facilitair & Gebouwbeheer gaat ook Zorgorganisatie Het Hoge Veer te Raamsdonksveer FMIS-Systeem FAME inzetten voor het facilitair beheer van de verschillende locaties binnen haar organisatie.
Momenteel is men druk bezig met de afronding van de nieuwbouwlocatie “Het Bastion”. Ook hierbij zal het FAME-Systeem als een belangrijk hulpmiddel gaan fungeren! De werkzaamheden omtrent de implementatie zijn inmiddels in volle gang en verwacht wordt dat medio november FAME in gebruik genomen gaat worden.

Welkom nieuwe FAME-Gebruiker; SMC Consultancy!

Geplaatst op: 10-04-2019

Na een eerste kennismaking tijdens de vakbeurs Facilitair & Gebouwbeheer heeft SMC Consultancy uiteindelijk besloten het FAME-Basispakket binnen het FMIS-Systeem FAME in te willen gaan zetten voor het registreren en beheren van het facilitair beheer voor haar opdrachtgevers.
Begin mei zal er een start worden gemaakt met het inrichten van de Basismodules en de module Meldingen.

Outlook-koppeling reserveringen in FAME!

Geplaatst op: 22-03-2019

Nog steeds zijn er organisaties die buiten een FMIS-Systeem graag de ruimtereserveringen ook in Outlook bij willen houden. Voor die organisaties is er een Outlook-koppeling in FAME beschikbaar waarbij de ruimtereserveringen, welke in beide programma’s worden vastgelegd, automatisch zichtbaar worden gemaakt. Ook de wijzigingen en annuleringen die in beide programma’s worden doorgevoerd, worden automatisch door deze koppeling verwerkt. In de toekomst zullen ook de dienstreserveringen door deze outlook-koppeling worden ondersteund. De koppeling werkt “op de achtergrond” waardoor gebruikers hier geen hinder van zullen ondervinden.

Met de outlook-koppeling is dubbele registratie in beide programma’s vanaf heden dus niet meer nodig!

Heeft u vragen en/of opmerkingen met betrekking tot de outlook-koppeling? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Vernieuwde interface FAME-Portal!

Geplaatst op: 19-03-2019

In de afgelopen maanden hebben onze ontwikkelaars hard gewerkt aan het moderniseren van de FAME Portal-omgeving (Selfservice). Afgelopen week is deze nieuwe versie eindelijk in productie gegaan en de eerste reacties van onze FAME-Gebruikers zijn zeer positief! In deze nieuwe versie is de interface van de FAME-Portal van een nieuw jasje voorzien. Een organisatie kan bij het inrichten van de Portal-omgeving zelf een achtergrond kiezen en het kleur-en taalgebruik instellen. De FAME-Portal is nu moderner, sneller en nóg gebruiksvriendelijker.

Stichting ISNO Yunus Emre kiest voor FMIS FAME!

Geplaatst op: 13-03-2019

Na het eerste contactmoment tijdens de vakbeurs Facilitair & Gebouwbeheer 2019 en daaropvolgend een vervolgafspraak voor een uitgebreide demonstratie van ons FAME-Systeem, heeft Stichting ISNO Yunus Emre besloten FMIS FAME in haar organisatie toe te willen gaan passen.
Begin april gaan zij van start met de implementatie van het FAME School-Basispakket, startend met de inrichting van de Basismodules en de module Meldingen.

Nieuwe functie in FAME; Versturen herinneringen & aanmaningen!

Geplaatst op: 17-01-2019

Medio januari is er weer een nieuwe functie in de module Financieel binnen het FAME-Systeem beschikbaar gekomen; Het kunnen versturen van (meerdere) herinneringen en aanmaningen.

Hierbij worden in deze functie alleen de facturen getoond welke nog (gedeeltelijk) openstaan en dus nog door uw klanten betaald dienen te worden.
Daarnaast heeft u de mogelijkheid om meerdere herinneringen en aanmaningen omtrent een factuur te kunnen versturen. Het FAME-Systeem houdt hierbij uiteraard bij wanneer en hoeveel herinneringen en aanmaningen en per factuur zijn verstuurd.

Ook deze functie levert weer de nodige tijds- en kostenbesparing op!