Goed sleutelbeheer: overzicht en veiligheid zijn key!

Goed sleutelbeheer vormgeven in je organisatie, hoe doe je dat? Hoe voorkom je dat sleutels, tags of toegangspassen rondslingeren of zelfs kwijtraken? Zowel voor kleinere als grotere organisaties biedt goed sleutelbeheer overzicht en veiligheid. Het vormt een belangrijk onderdeel van het facilitair management. Lees hier de tips van FAMAS om sleutels goed te beheren met onze module ‘Sleutelbeheer’.

Overzicht

Van alle toegangsmiddelen zoals tags, toegangspassen, sleutels én cilinders wilt u op ieder moment van elke dag weten, waar ze zijn en bij welke locaties ze horen. U wilt niet hoeven zoeken wie welke sleutel heeft of bij welke cilinder een bepaalde sleutel hoort. Door alle sleutels en cilinders te registreren op een centrale online plek, heeft u 24/7 overzicht. In de module Sleutelbeheer van FAMAS kan iedere sleutel en cilinder worden ingevoerd en gekoppeld aan het juiste gebouw en de juiste ruimte of ruimtes. Ook kunt u sloten, tags of toegangspassen koppelen aan een of meerdere inventarismiddelen, bijvoorbeeld kluisjes voor kleding. In het dashboard heeft u zo in een oogopslag zicht op de locatie van elke sleutel. Ook is direct duidelijk wie welk toegangsmiddel in zijn bezit heeft en of dat een medewerker is of een extern persoon. Bovendien ziet u zo meteen, welke sleutels nog ter beschikking zijn.

Veiligheid

Voor de veiligheid binnen uw organisatie is het van belang, dat u ten alle tijden weet, wie welke sleutel heeft meegekregen. En of de uitgegeven sleutels ook weer teruggebracht zijn. Hier biedt de module Sleutelbeheer van FAMAS diverse praktische functionaliteiten voor aan. Zo kunnen de verantwoordelijken voor het sleutelbeheer en de beveiliging de juiste gegevens registreren en bijhouden. In de module kunt u bijvoorbeeld:

  • de uitgifte van toegangsmiddelen aan medewerkers en externe bedrijven registreren
  • retour van toegangsmiddelen registreren
  • uw totale sleutelplan vastleggen en beheren
  • sleutelborden digitaliseren met de mogelijkheid tot het willekeurig afhalen en plaatsen van sleutels op de sleutelborden

Rapportage en managementstatistieken

De diverse rapportagemogelijkheden in de module bieden de mogelijkheid om snel inzicht te verkrijgen in de dagelijkse gang van zaken en trends in uw sleutelbeheer. Waar nodig kunt u onregelmatigheden zo snel signaleren en ingrijpen. Met de managementstatistieken kunt u efficiënt de juiste informatie delen binnen de verschillende lagen van uw organisatie. Op deze manier bent u altijd in control en vorm het sleutelbeheer een solide onderdeel van uw facilitaire organisatie.

Goed sleutelbeheer: meer weten?

Wilt u meer weten over hoe u met de voordelen van de software van FAMAS voor uw sleutelbeheer? Neem dan contact met ons op!

Leave a Comment

meldingenbeheer efficiëntversoepelingen