Online reserveren maakt het leven makkelijk

De reserveringsmogelijkheden van het FMIS systeem van FAMAS maakt uw leven gemakkelijk. Veel facilitaire systemen zijn gericht op de interne organisatie en dus ook wat betreft reserveringen van bijvoorbeeld vergaderzalen. Maar via FAMAS kunt u naast interne medewerkers, ook externe partijen gelegenheid geven om online dienstverlening (zoals lunches, beamers en laptops) en ruimtes te reserveren. We laten u graag de mogelijkheden van online reserveren zien.

Hoe werkt Online Reserveringen?

Via onze module Online Reserveringen kunt u externen probleemloos laten reserveren via uw eigen website. De module koppelt FAMAS aan uw eigen website, zodat uw externe klanten vierentwintig uur per dag, zeven dagen in de week de mogelijkheid hebben om ruimtes en dienstverlening binnen uw organisatie te reserveren. Het FAME-Systeem dient als bron voor de basisgegevens en beschikbaarheid van ruimtes en dienstverlening.

Wat kunt u bieden?

Via Online Reserveringen op uw eigen website kunt u diverse mogelijkheden aanbieden aan internen en externen. Denk hierbij aan:

 • Informatie laten weergeven omtrent uw beschikbare locatie(s) en ruimtes, zoals beschrijving inclusief kosten, foto’s en een routebeschrijving inclusief Google Maps
 • Verschillende soorten dienstverlening laten reserveren zoals catering en audiovisuele middelen
 • Bij het bevestigen van de reservering kunt u uw algemene voorwaarden laten tonen en accepteren door de aanvrager.
 • De (externe) aanvrager heeft ook de mogelijkheid om een aanvraag in te kunnen dienen voor een periodiek terugkerende reservering middels een aanvraagformulier.
 • Mogelijkheid tot het direct kunnen laten afrekenen van de reservering en de daarbij behorende dienstverlening (onder andere met IDeal).
 • Mogelijkheid om de zaal- en dienstreserveringen achteraf (per aanvrager) te kunnen factureren en de betalingen hiervan bij te houden.
 • Mogelijkheid om uw activiteiten middels een API in een activiteitenoverzicht (agenda) op uw website te laten tonen.
 • Online Reserveringen is meertalig in gebruik.

Voordelen

Het gebruik van de module Online Reserveringen van FAMAS biedt uw organisatie diverse voordelen:

 • Inzicht: altijd en overal de meest actuele informatie omtrent uw (interne en externe) ruimte– en dienstreserveringen
 • Personalisatie: de module is aan te passen aan de wensen van uw organisatie qua functionaliteiten en vormgeving
 • Privacy: Online Reserveringen houdt rekening met de AVG-wetgeving omtrent het vastleggen van de gegevens van externe partijen.
 • Evaluatie en beslissingen: door diverse rapportages en managementstatistieken kunt u de informatie uit de module op het juiste level in uw organisatie delen en beslissingen nemen op basis van data en feiten

Online reserveren: meer weten?

Kortom, met Online Reserveringen van FAMAS maakt u verschillende facilitaire processen eenvoudig. Ook heeft u beter inzicht in wie wanneer in uw pand aanwezig is (van groot belang tijdens deze coronapandemie). En tot slot behoren dubbele boekingen hiermee tot het verleden. Wilt u meer weten over deze module? Neem dan contact op met FAMAS!

Leave a Comment

softwarekoppelingen